28 Mart 2010 Pazar

Ayçiçeği, Ayçiçeği Tohumu, Ayçiçek Yağı

28 Mart 2010 Pazar |
AYÇİÇEĞİ - HELİANTHUS ANNUUS
AYÇİÇEĞİ TOHUMU
Kullanıldığı Yerler:

Dahileri: İdrar artırıcı, göğüs yumuşatıcı, bedeni ve zihni yor­gunluğu giderici, kalp ve sinir hastalıklarını önleyici ve cinsi iktidar­sızlıkta faydalıdır. Ateş ve tansiyon düşürür, sıtmayı giderir, boğaz ağ­rısı (anjin), bronşit ve akciğer rahatsızlıklarında faydalıdır, kollestrolü düşürür.


Kullanılışı: Soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarına karşı 100 gr ayçiçeği, 1000 gr suda, 700 gr kalıncaya kadar kaynatılır, süzü­lür, kalan suya, 300 gr cin, 300 gr şeker ilave edilir, bu karışımdan günde 3-4 defa 1-2 çay kaşığı içilir.

Boğaz ağrısı (anjin)bronşit ve akciğer rahatsızlıklarında, sinirli­lik hallerinde sinirleri tamir edici olarak.

2 bardak suya, 1 tatlı kaşığı ezilmiş ayçiçeği ve 1 tatlı kaşığı ufa­lanmış yaprak konur, 30 dk kısık ateşte kaynatılır, soğuyunca süzülür, şekerle tatlandırılır gece yatarken içilir.

AYÇİÇEK YAĞI

Soğuk preslenmiş ay çiçek yağı damar kireçlenmesine çok iyi ge­lir, akciğer rahatsızlıklarında faydalıdır, boğaz ağrısı ve bronşitte kul­lanılır.

Çiçek ve yaprakları ateş düşürücü ve balgam söktürücü olarak kullanılır.

Haricen: Ayçiçeği lapa halinde çıbanları olgunlaştırmada kulla­nılır yaralan tedavi eder. Ayçiçeği tohumlarından yapılan merhem kurdeşen hastalığının tedavisinde fevkalade faydalıdır.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder


sağlık Site istatistikleri
 
Sağlık, Kadın Hastalıkları