31 Mart 2010 Çarşamba

Menopoz Döneminde Ateş Basmaları

31 Mart 2010 Çarşamba |
ATEŞ BASMALARI
Menopozda kadını en çok rahatsız eden bulguların başında ateş basmaları gelir.
Aniden cildin kanlanması artar. Parlak pembe renk alır, ter­lemeye başlar. Gece terlemesi sıcak basmalarıyla birlikte olabi­leceği gibi ikisi de tek basma olabilir. Bazı kadınlarda sıcak bas­maları hiç olmaz, çok azında yıllarca sürer. Çoğu kadında bir yıl kadar ciddi sıcak basması sürer, daha sonra yavaş yavaş geçer.
Sıcak basmalarının ortaya çıkması için kandaki östrojen mikta­rının belirli bir düzeye düşmesi gerekir, çünkü bu durum ne menopoza girmemiş kadınlarda ne de âdetten tümüyle kesilmiş kadınlarda görülmektedir. Bu östrojen düzeyi her kadında deği­şiktir. Kandaki östrojenin düşüş hızına göre sıcak basmaları uzun sürer ya da kısa zamanda yok olur.

Gece terlemeleri: Bazı kadınlarda uykusuzluk yaratan, yatak örtülerini üzerlerinden attıran ve serinlemek için yataktan çık­malarını gerektiren gece terlemeleri olur. Hemen her zaman uy­ku düzeni ciddi olarak bozulur; uzun süren gece terlemeleri olan bir kadın uykusuzluktan yorgun düşebilir. En belirgin özellik kimi zaman gecede birkaç kez yatak çarşaflarını değiştirtecek aşırı miktarda terlemedir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder


sağlık Site istatistikleri
 
Sağlık, Kadın Hastalıkları